Shiatsu en Thaise stretchmassage…
ontsnappen uit de dagelijkse drukte

Shiatsu is een manuele therapie, gegroeid uit de traditionele Oosterse geneeskunde en verder ontwikkeld in Japan waar shiatsu deel uitmaakt van het dagelijkse leven. Een shiatsu massage wordt gegeven bovenop de kledij en biedt jou een totaalbehandeling om je energie, en dus jezelf, meer in evenwicht te brengen met als resultaat een gedeeltelijk of volledig verdwijnen van o.a. stress gerelateerde ongemakken op lichamelijk, geestelijk en emotioneel vlak, pijnklachten, vermoeidheid. De letterlijke betekenis van shi-atsu is vinger-druk. De behandeling wordt gegeven met duimen, vingers, handpalmen, ellebogen en onderarmen en soms voeten op de energiebanen, de ‘meridianen’, die door heel het lichaam stromen. Op deze manier wordt de energie, ki in Japan, qi of chi in China, in beweging gebracht. Waar spanning zit komt ontspanning, zwakke zones worden gestimuleerd. De gegeven druk kan de ene keer stevig zijn, de andere keer subtiel, maar is telkens diepgaand en wordt aangepast aan de ontvanger. Je ligt op zachte matten op de grond, afwisselend in buik-, zij- of ruglig, waar nodig ondersteund door kussens.

De Thaise stretchmassage is geïnspireerd op de Traditionele Thaise massage en bevat naast een reeks van drukpunten veel stretching technieken met de bedoeling ruimte te creëren in het lichaam, de energie te laten stromen via de senlijnen en het lichaam soepel te houden. In tegenstelling tot shiatsu wordt niet op de grond gewerkt, maar geef ik deze behandeling op een massagetafel. Je blijft gekleed.


Beide behandelingen of een combinatie ervan bieden jou een diep ontspannende ervaring en regelmatige sessies helpen een opeenstapeling van stress in je dagelijks leven te voorkomen. Draag bij voorkeur losse kledij waarin je makkelijk kan bewegen en geen juwelen.

Shiatsu en Thaise stretchmassage behoren tot de complementaire behandelingswijzen en de gever stelt geen enkele medische diagnose. 

Contra-indicaties zijn o.a. acute ontstekingen, koorts, ernstige hartklachten, zeer hoge bloeddruk, alsook de eerste 3 maanden van de zwangerschap. Heb je twijfels over het wel of niet ondergaan van een behandeling, vraag je huisarts of specialist om advies.